Wiecie Nic nie mam do tego dziada...stary jest,ma brzydki ryj ale jednak jego sciema o tym ze ruskie staly na granicy z polska to wielka hujnia A Stan Wojenny to poprostu proba zabicia demokracji w polsce....z dokumentow Bylej ZSSR Wynika ze on sam zabiegal o wojsko i wsparcie ze strony ZSSR ale Brzezniew mial na niego wyjebane i tylko go wkrecal z tym wojskiem.....Wlasciwie to huj wie co o tym myslec mysle ze powinni skazac skurwysyna za to ze wporowadzil ten syf i ze latwo mozna bylo dostac wpierdol i ze nie mozna bylo nawet sie wyrzygac kulturalnie na srodku ulicy.......Hujnia z Wisnia wam powiem
skąd to wiesz? z telewizji? z gazety? bo jakoś nie chce mi sie wierzyć że pamiętasz i kurwa pójdzie jeden z drugim zrobią demonstracje pod domem dziada którego to i tak wszystko pierdoli i zajebiście. bo usłyszeli że zrobił źle i że to wielkie kłamstwo. nie ma to jak własne poglądy
[quote author="tomodelarosza"]skąd to wiesz? z telewizji? z gazety? bo jakoś nie chce mi sie wierzyć że pamiętasz i kurwa pójdzie jeden z drugim zrobią demonstracje pod domem dziada którego to i tak wszystko pierdoli i zajebiście. bo usłyszeli że zrobił źle i że to wielkie kłamstwo. nie ma to jak własne poglądy
Skad to wiem......Stary Jest takie cos jak ksiazka wiesz takie papierowe nie tylko internet jest cos takiego jak reportaz w newsweeku wiesz co to ?? newsweek ?? czy ze wsi nie wychylasz nosa obciagajac rolnikom przy pieknej piesni plynacej z taniego odbiorkika firmy eltron ksiedza przewodniczacego ??
Przeciez kazdy mondry wie ze Newsweek, podobnie jak cale media, jest w rekach zydowsko-masonersko-michnikowo-prawicowo-lewicowej kliki! Gdziez tu mowic o obiektywizmie? Toz to propaganda i chuj
mówie tutaj że jeśli nie byłeś świadkiem danego zdarzenia, nie znasz realiów itp bo jadłeś wtedy gile z nosa to chuja sie możesz wypowiedzieć o danej rzeczy, bo cała wiedza którą posiadasz na dany temat została ci podana przez osoby trzecie. no ale w sumie najprościej tutaj obrazić rozmówcę w sposób taki ze jest z lpr albo pisiorów- żenada jak ja pierdole. masz centralnie poglądy z wyborczej i niusłika, czego serdecznie gratuluję. idę obciągnąć panu staszkowi, tak sic chłopisko w polu narobił…
Twoj powyzszy post swiadczy o tym ze jednoznacznie uwazasz historykow za ludzi ktorzy powinni lepiej zajac sie zawodowym waleniem konia. W koncu co oni kurwa wiedza? Przeciez pisza i badaja sprawy o ktorych nie maja zadnego pojecia bo nawet nie siorbali jeszcze gili!
mówie że radykalne stawianie jakiś tez o sytuacjach których nie znasz z autopsji jest chuja warte, bo ilu historyków tyle wersji i w zależności którą przeczytałeś taką masz opinie. i chuj.
A teraz zastanowmy sie komu mozna wierzyc bardziej…
Staremu komuchowi, namiestnikowi Moskwy, ikonie systemu PRL czy opozycjonistom walczacym o normalna Polske.
Moja odpowiedz jest oczywista.
Nie twierdze ze prawda jest zawsze bialo-czarna (OK, czasem jest, ale rzadko). Wierze w odcienie szarosci. Ale niektore sprawy mozna wysunuc z cholernie oczywistych poszlak.
no stary komuch tak z dupy by sobie nie wprowadził stanu wojennego, a ci wojownicy o piękną polskę to byli w takim stanie (euforia, szczucie przez system itp- ogólnie raczej pojebane stany swiadomości) że raczej nie wiem czy ich racje są bardziej przekonywujące. no ale chuj
Zastanawiam się ile masz lat kurwa… Albo sam przeżyłeś stan wojenny i sztachnąłeś się zbyt mocno gazem łzawiącym, albo jesteś gnojkiem w okresie rozwojowym, który nazwać można “nie ma autorytetów, nie wierzę w nic, mam wyjebane”. Tak czy inaczej bawisz mnie wqrwiasz na przemian.
Historia bywa pisana na nowo, bywa przekręcana i fałszowana przez tzw. historyków. W kazdej kwestii dochodzi się jednak prędzej, czy później do prawdy. I tak będzie i w tym przypadku.
Niemniej jednak teoria o wojskach ruskich na granicy jest w moim przekonaniu ściemą, nawet jeśli wyjebane mieć będziemy na historyków i publikacje tzw. popularno-naukowe. Władza w państwie komunistycznym nie miała żadnych oporów aby użyć siły przeciw swym obywatelom, przeciw opozycji. Wydarzenia sierpniowe, strzelanie do górników, tajemnicze morderstwa i tortury… Kurwa, no nie mów, że w to nie wierzysz także…
i co, uważasz że wpływy rosyjskie nie miały na ten temat nic do powiedzenia? zapomniałeś w jakich czasach żyliśmy? wojska na granicy to była ściema, ale w to że jaruzel podobno prosił zsrr o pomoc w tłumieniu rebeli nie wątpie. i ten kolo żyje sobie jakby nigdy nic w naszym pięknym kraju. wzór cnoty obywatelskiej itd itp. chyba lepiej mieć wyjebane niż zachodzić w głowę co ten huj jeszcze robi na wolności, nie? zresztą musiałbyś zfiksować jęsli rozpatrywać wszystkie przypadki skurwienia sie przez naszą piękną kadre osobno (o politykach myśle oczywiście).
miło że kogoś wkurwiam- znaczy jakies ożywienie bo widzę że to forum wogle sie jebie. no ale cóż, wy jesteście młodzież liberalno katolicka a ja nie więc wspólnego mianownika nie znajdziemy. a prawdy sie nigdy zapewnie nie dowiemy, więc myślę że pierdolenie od rzeczy że ktoś ściemniał czy nie już nic nie zmieni, choć gdyby teoretycznie ruskie wkroczyli to by było wyjebane w kosmos. w każdym razie cała solidarność to spisek żydowsko masoński a niemcy kupczą polską ziemią. poza tym wesołych świąt (nie wiem czy na tak pojebanym forum wypada, ale jednak tego życzę)
Moim zdaniem Jaruzel zostanie w końcu skazany, ale będzie za stary, zbyt schorowany na więzienie… Szkoda, bo żadna to wymówka (zbyt stary, zbyt chory...)!