Koszulki mam wyjebane

Opierdol kukurydzÄ™ - koszulki dla zwyroli

die hard 3 - szklana pulapka 3 (brabo dla tlumacza)
WysÅ‚any: 07 Marzec 2006 09:39 PM   [ Ignoruj ]
Przecier z moszny
RankRankRank
Liczba postów:  607
DołączyÅ‚  2005-12-26

wczoraj uraczyli mnie na polsacie filmem z brucem willisem. widziałem ten film ze sto razy, ale z uporem maniaka zasiadłem po raz 101.
wiedziałem że nie uciągnę do końca, ale walczyłem ile miałem sił w gałkach ocznych. opowiem do jakiego momentu ujechałem, bowiem każdy z was zapewne widział ten film i opowiadanie o czym jest, mijało by się z celem. bandyci kt?rzy porozumiewali się między sobą jakimiś dziwnymi monosylabami, miejącymi udawać niemiecki język, okradli bank rezerw federalnych z ciężkich sztabek żelastwa pomalowanego na złoty kolor, aby zrobić w chuja widza że to złoto. policjant bruce zabił w windzie czterech chłopa, bo nie znali wynik?w ostatniego losowania lotto. potem były reklamy, a potem zabił dw?ch w cięzar?wce i wjechał do tunelu z przypadkowo napotkanym kierowcą. i koniec. ja także wszedłem w tunel ale bez światełka na końcu…

Podpis 

The difference between sex and death is that with death you can do it alone and no one is going to make fun of you.

WysÅ‚any: 07 Marzec 2006 10:28 PM   [ Ignoruj ]   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Liczba postów:  2181
DołączyÅ‚  2004-09-27

Lubię serię ‘Die Hard’ (ach te jebane niemieckie rodzajniki, kurewsko się ich uczyć). 3 część wyraźnie się wyróżnia… Może dlatego, że rola główna jest podwójna i do tego w połowie czarnoskóra. I szczerze mówiąc, obu panów Wills’a i Jackson’a (ale nie Michael’a) bardzo lubię. Innym wyróznikiem jest miejsce akcji, już nie tak ograniczone jak w I i II części. Nowy Jork jest zajebistą odmianą po wieżowcu i lotnisku…

Postać Johna McClane’a jest dla mnie wzorem prawdziwego faceta i chyba zawsze będę dążył, by być choćby w małym procencie jak on… wink
Co do dobrych ról we wspomnianym filmie - Jeremy Irons to także znakomity aktor i oglądać go w akcji to prawdziwa przyjemność.

Simon mówi: oglądnij to ścierwo, bo nie znać go jest prwadziwym nadużyciem! To pierdolony klasyk kina sensacyjnego. tak jak ‘Zabójcza Broń’, ‘Rambo’ i wiele innych. Niby nic specjalnego, ale kalsyk… Dziwne to:-)

Podpis 

All I’ve got...all I’ve got is insane…

WysÅ‚any: 07 Marzec 2006 10:33 PM   [ Ignoruj ]   [ # 2 ]
Polski specjalista
RankRankRank
Liczba postów:  939
DołączyÅ‚  2005-12-14

Bruce jest CaCy i nie można o Nim pisać brzydkich rzeczy.. :>
.
Ja też lubię Szyb Wentylacyjny i Hot town summer in the city i Simon Says i w ogóle i tak dalej…

Podpis 

...That (green) eyed girl
She said "no more"
That (green) eyed girl
.
Became (green) eyed whore

.
http://i35.photobucket.com/albums/d162/ceraint/flc.jpg

WysÅ‚any: 07 Marzec 2006 10:38 PM   [ Ignoruj ]   [ # 3 ]
Warszawski taksówkarz
RankRank
Liczba postów:  558
DołączyÅ‚  2005-11-11

Ja powiem, że dla mnie to taka sama klasyka jak dla filmu psychologicznego (bardziej niż horroru) jest Lśnienie, a dla komedii Hot Shots :D Ale czemu taka nazwa ??

Podpis 

http://img93.imageshack.us/img93/9738/usamdprocessor7tv.png
http://img215.imageshack.us/img215/6071/southpark1kq.gif

http://img411.imageshack.us/img411/2445/slipknot22gn.gif

WysÅ‚any: 07 Marzec 2006 11:16 PM   [ Ignoruj ]   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Liczba postów:  2181
DołączyÅ‚  2004-09-27

Skzlana pułapka - bo w jedynce jeden z niemieckich zakapiorów, jakiś tam Hans albo Jurgen, wpierdolił cały magazynek w szyby, oddzielające dwa pomieszczenia w wieżowcu, w którym się rozgrywała akcja. A uczynił to z przebiegłości prawdziwej, gdyż przy pomocy swojego szefa zauważył, że wróg - John McDonald I’m lovin it leżał BOSO pod stołem i czekał aż mu ktoś laskę zrobi (albo chociaż masaż stóp). I oba niemieckie psy przewidziały, iż Johny’emu się znudzi takie leżenie i ostrzeliwanie się z HK MP5, że Johnny zechce sobie pójść. No i zmyślnie długowłosy aryjczyk ostrzelał wspomniana szybę, czyniąc z niej swoistą pułapkę dla stóp Johny’ego i to szklaną… (gdy pierdolony wilczór nie reagował na niemiecką komendę swojego szefa, której nie przytoczę, usłyszał ostatecznie: ‘shoot the glass!!!’ i zareagował). najwidoczniej polskiego tłumacza tak ujęło za pindola całe to wydarzenie, że nie pomyślał nawet, że film może mieć kiedykolwiek kontynuację (i to bez sceny ze szkłem rozmyślnie użytym w celu spowolnienia przeciwnika).

Kurwa, ale pewnie to wiedziałeś i pytanie Twe było zaledwie retoryczne, czego ja nie skumałem - jak zwykle w podobnych syt. Anyway - cheers!

BTW - Jebany niemiecki, przebiegły niczym lisek, bandyta strzelał zdaje się ze znakomitego karabinu Steyr AUG, którym to Austriacy udowodnili światu, że można zbudować bardzo dobrą broń w układzie bull-pup. Dodam, że seryjnie montowana optyka czyniła ze Steyr’a broń także wyborową… To pewnie tez miało wpływ na tytuł wink

Podpis 

All I’ve got...all I’ve got is insane…

WysÅ‚any: 07 Marzec 2006 11:33 PM   [ Ignoruj ]   [ # 5 ]
Warszawski taksówkarz
RankRank
Liczba postów:  558
DołączyÅ‚  2005-11-11

Kurwa, ale pewnie to wiedziałeś i pytanie Twe było zaledwie retoryczne, czego ja nie skumałem - jak zwykle w podobnych syt. Anyway - cheers!

Owszem, ale i tak braba dla Ciebie za zajebiste wytłumaczenie.

Podpis 

http://img93.imageshack.us/img93/9738/usamdprocessor7tv.png
http://img215.imageshack.us/img215/6071/southpark1kq.gif

http://img411.imageshack.us/img411/2445/slipknot22gn.gif

WysÅ‚any: 08 Marzec 2006 05:13 PM   [ Ignoruj ]   [ # 6 ]
Przecier z moszny
RankRankRank
DołączyÅ‚  2005-12-26

mnie się jednak wydaje że tłumacz fantasta wpadając na pomysł nazwania filmu “szklana pułapka” miał na myśli sam wieżowiec. budynek lśniący szkłem stanowiącym więzienie dla zakładników i Johna.

Podpis 

The difference between sex and death is that with death you can do it alone and no one is going to make fun of you.

WysÅ‚any: 08 Marzec 2006 05:37 PM   [ Ignoruj ]   [ # 7 ]
Kosmiczny wyjeb
RankRankRankRank
Liczba postów:  2087
DołączyÅ‚  2005-12-30

[quote author="MADness"]Co do dobrych ról we wspomnianym filmie - Jeremy Irons to także znakomity aktor i oglądać go w akcji to prawdziwa przyjemność.

ciekawe bo ja tez mam sentyment do tego filmu. pierwsza scena jest ciekawa - spokojna ulica, mily poranek a tu nagle JEBUT!!!
Dokladnie tak jak w zyciu, ludzie jedza buleczki albo dlubia w nosie, albo pija herbatke i nagle na leb im spada odrzutowiec Boeing.

Osobna sprawa ze Jeremy Irons zawsze dostaje ode mnie entuzjastyczne braba bo to moj ulubiony aktor.

WysÅ‚any: 08 Marzec 2006 06:12 PM   [ Ignoruj ]   [ # 8 ]
Przecier z moszny
RankRankRank
DołączyÅ‚  2005-12-26

chciałbym tak odejść. wydłubując babole z nosa, nie zauwazyć,że spada ci na łeb wielotonowy Boeing…

Podpis