Los (Zwyroles) mieszkańców Kalisza jest nam wyjebany. Jedyne wyjątki - dla co poniektórych stąd - to Dummy i Żyrafa. Kaliskiej kurwie życzymy potopu przez biblijne P!
Ostatnio jechałem przez Kalisz! Ku mojemu zdziwieniu mają tam drogi, sklepy, a nawet stacje benzynowe! Nie wchodziłem do środka, więc to mogły być makiety, ale widać, że przynajmniej koncepcja tych obiektów nie jest im obca. Mogliby się tylko podszkolić do czego, co służy, bo przejeżdzałem obok McDonalda, na którego dachu ustawili Shella. I nie było opcji tankowania Drive-In.
chce zdementować te pogłoski. Drogi pamiętniczku Kaliski
Samochód tom widziała we warszawie. Nawet przejeżdżał!
W sobotę przekonałam się że Kalisz ma wieczorami mieszkańców. Wylała Prosna Nasza wielka rzeka. Okazało się że Kalisz ma mieszkańców. Wszyscy są fotoamatorami.Nagle wyszli z aparatami a jakże cyfrowymi, z wielką lufą. Oblizywałam się obleśnie marząc o staniu się janosikiem który zabiera fotosprzęt, by dać sobie. Nadprośniański sklepikarz zabezpieczył się przed wielką falą ustawiając wały. Jeden worek po lewej stronie wejścia , drugi po prawej. Całe rodziny urządzały spacery po wałach. Ja z koleżanką przeżyłyśmy szaloną przygodę w pobliskiej zalanej wsi Warszówka. Przejechałyśmy rowerem przez zalana ulicę!
Wierzycie w to!? Miałam całe buty mokre! To było bardzo szalone....Byłam taka podekscytowana. W sobotę nie zalało seminarium duchownego gdyż był to cud. W poniedziałek zalało seminarium duchowne i była to kara boża. Pomnik Papieża też ma prawo wymoczyć nogi. Od wielu dni zalane jest miasteczko ruchu drogowego dla dzieci.
Dziś waleczni kaliszanie odnieśli bohaterskie zwycięstwo nad nieokiełznaną Prosną. Cofnęła się trwożnie przerażona ich męstwem o około 20cm....!
Tego wszystkiego nie uwieczniłam na zdjęciach aby wkleić na naszej klasie, smutaśno mi bardzo bo wiem że marzycie by je ujrzeć, ale nie mam kliszy na razie....
O kurwa Nie ubawiłam się tak chyba z 10lat. prawda prawda i cała prawda
Ciekawe budowle* Blok, blok, blok i jeszcze jeden blok, a pomiędzy blokami pola uprawne, na których ziemie uprawiają miejscy urzędnicy z ratusza;
W Kaliszu istnieje wiele gałęzi gospodarki, ale przeważa rolnictwo pańszczyźniane. Chłopi posługując się nędznymi prymitywnymi narzędziami obrabiają słabą glebę.Pańszczyzna przeznaczana jest na diety dla miejskich radnych.
Osiedla
Winiary („Antałowo”) – dzielnica znana dzięki zupkom z torebki i przyjemnego klubu Selavi i Milejdi. Mieszkańców tej dzielnicy charakteryzują ubłocone buty, gdyż 99,9% ulic z Winiar nie jest jeszcze utwardzonych. Na Winiarach znajduje się także piękny las.
Kaliniec – Dzielnica porządnych ludzi gangsterów, najporządniejsza ze wszystkich osiedli w Kaliszu. ul. Stanisława Moniuszki – fenomen na skalę europejską. Jedyna w regionie ulica nieutwardzona, na której znajduje się skrzyżowanie świetlne.
cudowne miasto kalisz… kręci mi się łezka w oku i stolec w odbycie na wspomnienie o tej przenajświetszej metropolii. tak, tak. to idealne miejsce na spędzanie tu swojego wymarzonego urlopu.
ze wzruszenia aż pomyziałam się po cycku…
Tak wyglądają “alternatywni Kaliszanie” Ich misja polega na upodabnianiu się do innych alternatywnych kaliszan. To forum Party People jest o tym że Kaliszanie ostro imprezują, robią clubing, a nawet perwersyjne zdjęcia. W poniżej prezentowanym temacie wiele perwersyjnych zdjęć. Ostro zakręconych, szalonych, ekscentrycznych…
http://partypeople.join.pl/forum/viewtopic.php?t=557&postdays=0&postorder=asc&start=60