Koszulki mam wyjebane

niezapomniane urodziny dziwko!

1 z 2
1
LUCETAM -cudenko!!! 
WysÅ‚any: 12 September 2006 11:20 PM   [ Ignoruj ]
Gównojad
Liczba postów:  8
DołączyÅ‚  2006-09-11

LUCETAM
Piracetamum
Tabletki powlekane 400 mg, 800 mg, 1200 mg

Skład:

1 tabletka zawiera: substancję czynną odpowiednio 400 mg, 800 mg lub 1200 mg piracetamu oraz substancje pomocnicze: stearynian magnezu oraz powidon K-30, Makrogol 6000, sebacynian dibutylu, dwutlenek tytanu, talk, etylocelulozę oraz hypromelozę.

WSKAZANIA

Piracetam jest stosowany w leczeniu mioklonii (skurcz?w mięśni) pochodzenia korowego, zaburzeń czynności poznawczych (z wyjątkiem choroby Alzheimera i innych rodzaj?w otępienia), w leczeniu wspomagającym następstw niedokrwienia m?zgu, w objawowym leczeniu zawrot?w głowy, w leczeniu wspomagającym dysleksji (zaburzenia zdolności czytania) u dzieci (o masie ciała powyżej 30 kg - wiek powyżej 9 lat).

OPIS DZIA£ANIA

Piracetam, substancja czynna tabletek powlekanych Lucetam, jest cykliczną pochodną kwasu gamma-aminomasłowego (GABA). Wiadomo, że pełni rolę czynnika “nootropowego”. Mechanizm działania leku nie został w pełni poznany. Podstawowym działaniem piracetamu jest poprawa i usprawnienie czynności intelektualnych, takich jak uczenie się, pamięć czy myślenie.
Po podaniu doustnym, piracetam jest szybko i prawie całkowicie wchłaniany. Maksymalne stężenie w surowicy osiągane jest po 30-60 minutach. Lek nie jest metabolizowany w organizmie. Piracetam jest wydalany gł?wnie z moczem w postaci niezmienionej, w ciągu 24-30 godzin po podaniu pojedynczej dawki doustnej.

DZIA£ANIA NIEPO¯¡DANE
Większość objaw?w występuje u pacjent?w w podeszłym wieku i (lub) przyjmujących dawki dobowe wynoszące przynajmniej 2,4 g.
Może wystąpić: nerwowość, drażliwość, lęk, pobudzenie, zachowanie agresywne, zaburzenia snu, nadpobudliwość oraz nadmierna aktywność ruchowa, depresja, mdłości, wymioty, biegunka lub b?l brzucha.
Objawy takie, jak obniżone lub podwyższone ciśnienie tętnicze, zawroty głowy, b?le głowy, drżenie, nadmierne pobudzenie seksualne oraz reakcje alergiczne zdarzają się rzadko.

DAWKOWANIE

Stosuje się dawki od 30 do 160 mg/kg mc./dobę - nie przekraczać zalecanej dawki.

Dowiedziałam się o tych tabletkach przez przypadek dziś bedą u lekarza, przepisał mi je gdyż cięrpię na uporczywe migreny.
Wychodząc z apteki jak mam to w zwyczaju zaczełam czytać ulotke i aż mnie w chodnik wmurowało!!!
Lepsiejsze o 100 zary od tussipect i nie powoduje takich skutk?w ubocznych, działanie “wiedza sama wchodzi do głowy” juz po 2 tabletkach 400 mg - 60 tabletek w opakowaniu. Mam to przyjmowac 2 razy dziennie po 1- zaryzykowałam i o 14 wziełam 2 na raz, jest 21 a ja juz mam opanowany materiał na egzamin

WysÅ‚any: 13 September 2006 02:19 AM   [ Ignoruj ]   [ # 1 ]
Rzygolo
RankRankRankRank
Liczba postów:  1244
DołączyÅ‚  2006-06-04

to fajnie. Nareszcie znalazłeś złoty lek i jesteś cyborgiem. Cieszymy się razem z tobą.

Podpis 

http://img529.imageshack.us/img529/1456/playoggsmallsb4.png

WysÅ‚any: 13 September 2006 08:22 AM   [ Ignoruj ]   [ # 2 ]
Gównojad
DołączyÅ‚  2006-09-11

[quote author="wit3k_spryt3k"]to fajnie. Nareszcie znalazłeś złoty lek i jesteś cyborgiem. Cieszymy się razem z tobą.

leje na Twoje opinie
a tak pozatym to masz problem z rozpoznawaniem płci przeciwnej

WysÅ‚any: 13 September 2006 09:57 AM   [ Ignoruj ]   [ # 3 ]
Srajtaśma
Liczba postów:  35
DołączyÅ‚  2006-08-30

A nie lepiej brac stara wypróbowana Lecytyne....

Podpis 

Wy¶lij g³ubka po flaszke to przyniesie jedn±…

WysÅ‚any: 13 September 2006 10:08 AM   [ Ignoruj ]   [ # 4 ]
Twój stary
RankRankRankRank
Liczba postów:  1810
DołączyÅ‚  2006-08-11

[quote author="Komarr"]

a tak poza tym, zajebisty pomysł oczekiwać od ludzi, że domyślą się, że komar posiada jajniki. widać lucetam ma również inne działania uboczne rolleyes

[quote author="Spocony_gróbas"]A nie lepiej brac stara wypróbowana Lecytyne....

albo pasa na dupę

Podpis 

poprzez seks oralny udowadnia sie drugiej osobie ze na niej nam zalezy (chociaz niekoniecznie musi to sie zbiegac z prawda)

WysÅ‚any: 13 September 2006 11:23 AM   [ Ignoruj ]   [ # 5 ]
Burmistrz Strzegomia
RankRank
Liczba postów:  444
DołączyÅ‚  2004-09-28

Gdyby Maruśka zazywala Lecatam to by zauwazyla ze w pierwszym poscie bylo napisane “zaryzykowałam” . Ale ona: nie, oczywiscie lepiej wydawac pieniadze na krem do twarzy na noc!

Podpis 

P-p-p-poker face, p-p-poker face
(Mum mum mum mah)

WysÅ‚any: 13 September 2006 11:43 AM   [ Ignoruj ]   [ # 6 ]
Twój stary
RankRankRankRank
DołączyÅ‚  2006-08-11

[quote author="Nugat27"]Gdyby Maruśka zazywala Lecatam to by zauwazyla ze w pierwszym poscie bylo napisane “zaryzykowałam” . Ale ona: nie, oczywiscie lepiej wydawac pieniadze na krem do twarzy na noc!

eeeeeeee tam do twarzy
przeciwgrzybiczy do stóp

Podpis 

poprzez seks oralny udowadnia sie drugiej osobie ze na niej nam zalezy (chociaz niekoniecznie musi to sie zbiegac z prawda)

WysÅ‚any: 13 September 2006 07:24 PM   [ Ignoruj ]   [ # 7 ]
Gównojad
DołączyÅ‚  2006-09-11

[quote author="M A R U Ś K A"][quote author="Komarr"]

a tak poza tym, zajebisty pomysł oczekiwać od ludzi, że domyślą się, że komar posiada jajniki. widać lucetam ma również inne działania uboczne rolleyes

[quote author="Spocony_gróbas"]A nie lepiej brac stara wypróbowana Lecytyne....

albo pasa na dupę

nie będę się powtarzac bo ktoś już Ci wyjaśnił wszystko

WysÅ‚any: 13 September 2006 07:52 PM   [ Ignoruj ]   [ # 8 ]
Burmistrz Strzegomia
RankRank
DołączyÅ‚  2004-09-28

Jak sie o mnie pisze “ktos” to trzeba to robic z wielkiej litery! Bo ja jestem Nugat27 rozumiesz? Zapamietaj to sobie!
Jedna juz tu taka madra bylo co powiedziala o mnie po prostu “ktos” pisane z malej litery to pozniej wszyscy uzytkownicy forum tak jej dokuczali ze omal nie oszalala i miala wszystkiego dosc! Co ciekawe jakos w realu tez sie roznioslo ze nie okazala mi naleznego szacunku i pozniej wszyscy sie z niej smiali a niejaki Gerard Home wogole nie chcial z nia rozmawiac, mimo ze zaoferowala mu orezade zamiast wody z kranu, nad ktora zwykl przesiadywac w najlepszych restauracjach.

Podpis 

(Mum mum mum mah)

WysÅ‚any: 13 September 2006 10:06 PM   [ Ignoruj ]   [ # 9 ]
Gównojad
DołączyÅ‚  2006-09-11

[quote author="Nugat27"]Jak sie o mnie pisze “ktos” to trzeba to robic z wielkiej litery! Bo ja jestem Nugat27 rozumiesz? Zapamietaj to sobie!
Jedna juz tu taka madra bylo co powiedziala o mnie po prostu “ktos” pisane z malej litery to pozniej wszyscy uzytkownicy forum tak jej dokuczali ze omal nie oszalala i miala wszystkiego dosc! Co ciekawe jakos w realu tez sie roznioslo ze nie okazala mi naleznego szacunku i pozniej wszyscy sie z niej smiali a niejaki Gerard Home wogole nie chcial z nia rozmawiac, mimo ze zaoferowala mu orezade zamiast wody z kranu, nad ktora zwykl przesiadywac w najlepszych restauracjach.

Proszę o wybaczenie Nugat27- Ktośu z dużej litery. Tak naprawde to mnie wali wasza opinia i to czy ktoś mi pojedzie czy nie LOL
pozdro

WysÅ‚any: 13 September 2006 10:13 PM   [ Ignoruj ]   [ # 10 ]
Burmistrz Strzegomia
RankRank
DołączyÅ‚  2004-09-28

Bzdura. Przejmujesz sie moja opinia! szanujesz mnie bo wiadomo ze jestem nie byle kim. To naprawde cos znac mnie i chwalic sie znajomym ze mialas okazje ze mna porozmawiac. Wszyscy to wiedza!

Podpis 

(Mum mum mum mah)

WysÅ‚any: 13 September 2006 10:16 PM   [ Ignoruj ]   [ # 11 ]
Gównojad
DołączyÅ‚  2006-09-11

[quote author="Nugat27"]Bzdura. Przejmujesz sie moja opinia! szanujesz mnie bo wiadomo ze jestem nie byle kim. To naprawde cos znac mnie i chwalic sie znajomym ze mialas okazje ze mna porozmawiac. Wszyscy to wiedza!

Nugat27 a któż to taki? idz lepiej dziecko na podwórko i rób wrażenie na kolegach z piaskownicy LOL

WysÅ‚any: 13 September 2006 10:23 PM   [ Ignoruj ]   [ # 12 ]
Burmistrz Strzegomia
RankRank
DołączyÅ‚  2004-09-28

Prosze cie nie mow tak do mnie. Nie jestem przyzwyczajony. Znam profesora Kowalskiego z UAM i nawet jednego amerykanina. Wsyscy mowia mi czesc. A ty sie wymadrzasz!

Podpis 

(Mum mum mum mah)

WysÅ‚any: 13 September 2006 10:26 PM   [ Ignoruj ]   [ # 13 ]
Gównojad
DołączyÅ‚  2006-09-11

[quote author="Nugat27"]Prosze cie nie mow tak do mnie. Nie jestem przyzwyczajony. Znam profesora Kowalskiego z UAM i nawet jednego amerykanina. Wsyscy mowia mi czesc. A ty sie wymadrzasz!

LOL  LOL  LOL

WysÅ‚any: 13 September 2006 11:43 PM   [ Ignoruj ]   [ # 14 ]
Rzygolo
RankRankRankRank
Liczba postów:  1244
DołączyÅ‚  2006-06-04

[quote author="M A R U Ś K A"][quote author="Komarr"]

Och marusiu jak ładnie mnie wybroniłaś. W nagrode mentalny kiss w suta.

Podpis 

http://img529.imageshack.us/img529/1456/playoggsmallsb4.png

WysÅ‚any: 14 September 2006 11:33 AM   [ Ignoruj ]   [ # 15 ]
Twój stary
RankRankRankRank
DołączyÅ‚  2006-08-11

[quote author="wit3k_spryt3k"]
Och marusiu jak ładnie mnie wybroniłaś. W nagrode mentalny kiss w suta.

nie płacz niuniuś,
zawsze miękne, jak widzę pierdołę która sobie nie radzi
posyłam mentalne(???) szczypnięcie w pośladek

Podpis 

1 z 2
1

‹‹ BU?KA PARYSS’KA - Sfinks      Turbokisiel ››